Winterreizen
HERFST_REIS_SCHOENEN_BOOMSTAM_1.jpg

Kanoën, mountainbiken & hiken in de wildernis van Lapland!

> Deze reis boeken

> Route kaart

> Programma en info

LAPLAND RUSKA HIKERS
kamperen lapland trekking
Lapland scandinavie kamperen kampvuur
kano lapland
Lapland scandinavie noorderlicht herfst
kaart Pyhä lapland

Onze Ruige Ruska Reis brengt je naar de wildernis van Lapland. Back to basic, actief buiten bezig zijn en slapen onder de sterrenhemel. Ruska, Fins voor herfst, is een periode waarin de bladeren van de bomen abrupt van zacht geel naar fel rood kleuren. Het lijkt wel of het hele landschap in vuur en vlam staat! Tevens laten de eerste Noorderlichten zich weer zien. Kortom de ideale periode voor outdoor- en natuurliefhebbers om erop uit te trekken. Wij doen dit met kano, moutainbike én te voet!

In dit prachtige landschap, gelegen aan een rimpelloos meer, staat de Ukonhattu, een originele houthakkershut die is omgebouwd tot sfeervolle lodge en is voorzien van alle gemakken. Het prachtige startpunt van jouw avontuur.

Inhoud van het 8daagse pakket:

 • Vlucht Rotterdam-Rovaniemi
 • Transfer
 • Vierdaags verblijf in de houthakkerslodge Ukonhattu
 • Vierdaagse trekking door het National Park met kano, mountainbike en hike o.l.v. ervaren gids
 • Maaltijden & voedselpakketten (tijdens trekking)
 • Gebruik uitrusting: Kano, mountainbike, tent, slaapzak, matje & kookgerei
 • Sauna bij het meer
 • Houtgestookte hottub


De eerste dag staat in het teken van voorbereiding. De tweede dag vertrek je voor een tocht van vier dagen per kano, mountainbike en te voet door het prachtige landschap. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids. Er is een grote kans dat je oog in oog komt te staan met een rendier of een eland. Slapen doe je onder de uitgestrekte sterrenhemel, in een tent of in een typische Finse vuurhut. Je draagt je eigen uitrusting, vangt onderweg wellicht een vis en je verzamelt heerlijk smakende bessen. Kampvuren, sterke verhalen en frisse nachtlucht gegarandeerd! Met daarnaast een grote kans op Noorderlicht.

Na vier dagen bivak, wacht er een heerlijk beloning op je bij de lodge; een hete sauna, een koud meer en een warme hout gestookte hottub!

Uitvalsbasis
Als uitvalsbasis voor deze reis, gebruiken we ons eigen comfortabele houthakkerslodge Ukonhattu. Deze ligt, ca. 120 km boven de poolcirkel, aan de rand van het Pyhäjärvi meer en geeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Het dorpje Pyhä ligt op ca 6km afstand en is door het Pyhä-Luosto National Park startpunt voor menig actieve tocht.

De omgeving rond deze wildernis locatie is ideaal voor als je tot rust wilt komen. Maar ook als je de graag actie wil! Iedere dag kan er gerekend worden op een heerlijk ontbijt en lekker dinerbuffet. Tijdens de vierdaagse trekking maken we gebruik van voedselpakketten en worden de maaltijden deels boven het vuur bereid.

Verblijf is o.b.v. een tweepersoonskamer. Er zijn twee gezamenlijke badkamers. Wil je een single kamer boeken dan kan dit tegen een toeslag en o.b.v. beschikbaarheid. Alle specificaties over deze lodge vind je hier (winterpagina).

Ruige Reizen
logo Ruige ReizenDeze reis is ontwikkeld en wordt samen uitgevoerd met Ruige Reizen. De eigenaar en gids van Ruige Reizen, Rick Hoogenboom, is een ervaren gids die het avontuur niet schuwt. Buiten zijn eigen reizen, heeft Rick twee winters voor ons zusterbedrijf Scandinavian Wintersports in Lapland gewerkt.

UNIEK VANWEGE

 • Unieke vierdaagse bivak
 • Avontuurlijk en gevarieerd programma
 • Ook geschikt voor actievelingen zonder bivak ervaring
 • Activiteiten zijn incl. maaltijden, overnachtingen, begeleiding en transfers
 • Directe vlucht Rotterdam-Rovaniemi