Winterreizen
FLY_DRIVE_CAMP_LAPLAND_STRAND.jpg

Kanoën, hiken en kamperen in Lapland

> Deze reis boeken

> Programma en info

> Inhoud kampeeruitrusting

> Reportage uit Nordic Magazine

> Reportage uit de Telegraaf

Lapland scandinavie kano
buiten slapen lapland
Lapland scandinavie kamperen
Lapland scandinavie kaartlezen

Back to basic. Weg van alle comfort en luxe. Offline en onbereikbaar. Rust en stilte. Tijd voor de omgeving en elkaar! Deze reis heeft het allemaal. Je start je reis direct met een kanotocht en een wandeling door het National Park van Pyhä-Luosto met een tweemaal een wildernisovernachting. Hierna kun je zelf je avontuur opzoeken met je huurauto welke is uitgerust met een complete kampeeruitrusting.

Met deze reis maken we je eerste kennismaking met de wildernis van Fins Lapland eenvoudiger, leuker en efficiënter! Op een avontuurlijke wijze ontdek je de natuur van een zomers Lapland. Ervaring hoef je niet te hebben maar een avontuurlijke instelling is wel noodzakelijk want een kennismaking met de wildernis vergt wel wat aanpassingsvermogen.


Deze reis bevat een aantal bijzondere activiteiten voor de beginnende avonturier welke avontuurlijk doch laagdrempelig zijn. En mede dankzij de begeleiding is de reis ook zeer geschikt voor kinderen! Gedurende het programma word je langzaam ingewijd in het buitenleven en krijg je alle benodigde instructies voor het gebruik van de kampeeruitrusting, vuur maken, vissen, kaartlezen en maaltijden bereiden boven open vuur.

Inhoud van het 8daagse pakket:

 • Vlucht Amsterdam-Rovaniemi
 • Huurauto met complete kwalitatief hoogwaardige kampeeruitrusting met o.a. Fjällraven tent en slaapzakken
 • Kanotocht met wildernis overnachting en outdoordiner
 • Wandeltocht door Pyhä-Luosto National Park met outdoordiner en overnachting


LOCATIE VAN DE ACTIVITEITEN

Pyhä is een klein plaatsje ca. 125 km boven de poolcirkel aan de rand van het Pyhätunturi National Park. Pyhätunturi, ook wel de Heilige Berg genoemd, is een prachtige alpine omgeving dat uitsteekt boven de bossen. Deze bergketen is, samen met het meer van Pyhäjärvi, prima geschikt als startpunt voor vele activiteiten als kanoën, klimmen, mountainbiken, wandelen, vissen, frisbeegolf en nog veel meer.

ACCOMMODATIE
Overnachten doe je op verschillende manieren. Bij de eerste wildernisovernachting tijdens de kanotocht maak je gebruik van een tent. De tweede overnachting is in het Pyhä-Luosto National Park! Hier slaap je in schuilhut of je eigen tent bij het Huttujärvi-meer. Hier is er tevens gelegenheid om gebruik te maken van de houtgestookte sauna bij het meer.

De rest van de week kan je dan zelf op pad met je huurauto en kampeeruitrusting om de mooiste wildkampeerplekjes op te zoeken. Want imiddels beheers je natuurlijk de skills van het wildkamperen!

UNIEK VANWEGE

 • Avontuurlijk en gevarieerd programma
 • Geschikt voor alle leeftijden en condities
 • Actief bezig zijn in de buitenlucht
 • Activiteiten zijn incl. maaltijden, overnachtingen, begeleiding en transfers
 • Huurauto met kampeeruitrusting
 • Directe vlucht Amsterdam-Rovaniemi
 • Mogelijkheid tot te verlenging